sobota, 9 maja 2015

Przyjęcie zasiadane - propozycja ROZSZERZONA

Starter - podany przed daniami gorącymi (jeden starter do wyboru przez organizatora):
- rucola owinięta w szynkę parmeńska z sosem balsamico
- łosoś wędzony z kapką kwaśnej śmietany i avocado
Przystawki zimne (małe porcje) - wstawione w stół na półmiskach:
- półmisek wędlin szlachetnych
- grillowane warzywa na sposób wenecki
- wędzony pstrąg w jabłkowej galarecie
- terina z warzywami
- mix sałat z kozim serem, orzechami i gruszką
- sałatka Cezar z sosem kaparowym, anchovies, parmezan, pierś kurczaka
- caprese przekładana grillowanym bakłażanem

Zupa do wyboru - serwis talerzowy ( jedna zupa do wyboru przez organizatora):
- krem z leśnych grzybów z grzankami cebulowymi
- zupa cebulowa z groszkiem ptysiowym
Danie główne - serwis talerzowy:
- polędwiczki wieprzowe nadziewane figami w aksamitnym sosie z kaszą kus-kus i mix sałat z warzywami sezonowymi
- filet z łososia w sosie cytrynowym z puree ziemniaczane z warzywami w masełku migdałowym
Desery - serwis talerzowy (jeden deser do wyboru przez organizatora):
- tort bezowy
- panna cotta
Napoje bez ograniczeń:
- kawa z ekspresu, herbata (tradycyjna, owocowa, zielona) wraz z dodatkami: cukier, cytryna, mleko
- soki owocowe 100 %, 3 rodzaje, woda gazowana i niegazowana
Dodatki:
- kilka rodzajów pieczywa, masło
- różne rodzaje dressingów



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz