MENU

Każdy kęs pożywienia jest materialnym sposobem karmienia umysłu, ponieważ wraz z jedzeniem absorbujemy to, czego oko nie może zobaczyć, elementy zdrowia, siły i spokoju.”
(Mulford)

Catering Amfitrion to wirtuozi smaku. Zobacz film i sprawdź, jakie nuty smakowe goszczą w naszym menu!


PRZYKŁADOWE MENU WESELNE:

Powitanie Państwa Młodych chlebem i solą.
Powitanie wszystkich gości lampką wina musującego.

Dania gorące:
Do wyboru
tradycyjne flaczki wołowe
bulion z kury z domowym makaronem lub mięsnymi pierożkami
krem z leśnych grzybów z groszkiem ptysiowym oprószony żółtym serem
aromatyczna zupa cebulowa z ziołowo-czosnkowymi grzankami
Do wyboru:
kruche polędwiczki wieprzowe polane sosem w towarzystwie gotowanych ziemniaków i kolorowych surówek
super De Vollaj nadziewany serem, opiekane w ziołach łódeczki ziemniaczane, sałatka z liści szpinaku i suszonymi w słońcu pomidorami
roladki z indyka nadziewane serem dor blue i szpinakiem, puree ziemniaczane, sałatka z mozzarelli i pomidorków chery
zrazy po polsku faszerowane boczkiem i cebulką, kluski śląskie, gorące buraczki
Do wyboru:
schab bity pod kapustą
ogniste szaszłyki drobiowe z pieczarką, cebulką i papryczką na zielonym liściu
mini golonki z pieca w sosie pieczeniowym z rodzynkami
Do wyboru:
barszcz czerwony z krokietem lub smażonymi pierogami
żurek po staropolsku podany z białą kiełbasą i jajkiem
Do wyboru:
beuff strogonow
gulasz wołowy z pieczoną papryka ukryty w chlebku
dania prosto z grilla
Zimny bufet:
półmisek wędlin szlachetnych
półmisek mięs pieczystych
schab faszerowany musem chrzanowym w galarecie
garnirowany pstrąg w galarecie
jaja w trzech odsłonach
tymbaliki drobiowe z octem
śledź marynowany na różne sposoby
befsztyk tatarski podany z ogórkiem kiszonym i cebulką
pasztet domowy z konfiturą żurawinową
życzki z łososia z cytryną i koperkiem
sałatka caprese z mozzarellą, pomidorem, polane sosem balsamicznym
sałatka grecka z serem feta i oliwkami
deska serów ozdobiona suszonymi owocami i orzechami
Dodatki:
pieczywo, masło
warzywa sezonowe
Bufet słodki:
piętrowy tort śmietanowy
puszysty sernik z rodzynkami
fontanna czekoladowa
domowy makowiec z orzechami
świeże owoce na paterach
Bufet kawowy:
kawa rozpuszczalna
kawa z ekspresu
herbata czarna i owocowa
dodatki (mleko cukier biały i trzcinowy, cytryna)
Napoje zimne:
coca-cola, fanta, sprite,
soki porzeczkowy, pomarańczowy i jabłkowy
woda gazowana i niegazowana
Za dodatkową opłatą:
-stół wiejski a w nim szynki, kiełbasy , kaszanki, polędwice wędzone na specjalny sposób
-prosiaki pieczony na kaszy gryczanej z pomarańczami
-GorąceŻyczenia (pokaz organizuje profesjonalna firma kaskaderska)



MENU "PRZYJĘCIE ZASIADANE"


Przyjęcie zasiadanie propozycja PODSTAWOWA
Przystawki zimne (małe porcje) - wstawione w stół w półmiskach:
- sałatka bawarska z ziemniakami, boczkiem, szczypiorkiem, ogórkiem kiszonym
- liście szpinaku z suszonym pomidorem i parmezanem
- terina z brokułami
- tymbaliki drobiowe z octem tymiankowym
- boczek zapiekany ze śliwką kalifornijską

Zupa do wyboru serwis talerzowy:
- minestrone na pomidorach z mozzarella i bazylią
- bulion z kury z domowym makaronem lub mięsnymi pierożkami

Danie główne - serwis talerzowy:
- zapiekana pierś z kurczaka z plastrem ananasa, opiekane w ziołach łódeczki ziemniaczane, bukiet surówek
- panierowany camembert z opiekanymi ziemniakami i grillowanym pomidorem

Desery wstawiany w stół:
- patera ciast: sernik, szarlotka, ciasto jogurtowe

Napoje bez ograniczeń:
- kawa, herbata tradycyjna wraz z dodatkami: cukier, cytryna, mleko
- soki owocowe 100 %, 3 rodzaje , woda gazowana i niegazowana

Dodatki:
- pieczywo , masło
- sos tatarski, czosnkowy



Przyjęcie zasiadane - propozycja ROZSZERZONA
Starter - podany przed daniami gorącymi (jeden starter do wyboru przez organizatora):
- rucola owinięta w szynkę parmeńska z sosem balsamico
- łosoś wędzony z kapką kwaśnej śmietany i avocado

Przystawki zimne (małe porcje) - wstawione w stół na półmiskach:
- półmisek wędlin szlachetnych
- grillowane warzywa na sposób wenecki
- wędzony pstrąg w jabłkowej galarecie
- terina z warzywami
- mix sałat z kozim serem, orzechami i gruszką
- sałatka Cezar z sosem kaparowym, anchovies, parmezan, pierś kurczaka
- caprese przekładana grillowanym bakłażanem

Zupa do wyboru serwis talerzowy ( jedna zupa do wyboru przez organizatora):
- krem z leśnych grzybów z grzankami cebulowymi
- zupa cebulowa z groszkiem ptysiowym

Danie główne serwis talerzowy:
- polędwiczki wieprzowe nadziewane figami w aksamitnym sosie z kaszą kus-kus i mix sałat z warzywami sezonowymi
- filet z łososia w sosie cytrynowym z puree ziemniaczane z warzywami w masełku migdałowym

Desery serwis talerzowy (jeden deser do wyboru przez organizatora):
- tort bezowy
- panna cotta

Napoje bez ograniczeń:
- kawa z ekspresu, herbata (tradycyjna, owocowa, zielona) wraz z dodatkami: cukier, cytryna, mleko
- soki owocowe 100 %, 3 rodzaje, woda gazowana i niegazowana

Dodatki:
- kilka rodzajów pieczywa, masło
- różne rodzaje dressingów



MENU - PRZERWY ŚNIADANIOWE I LUNCHOWE

Przerwa kawowa:
 
Napoje bezalkoholowe:
kawa z ekspresu ciśnieniowego, herbata Dilmah , dodatki: cytryna, cukier biłay i brązowy, mleko, syropy smakowe – łącznie 300 ml/os.
soki owocowe 100%: pomarańczowy, jabłkowy, czarna porzeczka  – łącznie 300 ml/os.
woda mineralna gazowana i bez gazu - łącznie 500 ml/os.

Przekąski:
mini muffinki ( waniliowe, czekoladowe, koksowe, z jagodami) – 3 szt/os.
kruche rogaliki z konfiturą z dzikiej róży  - 5 szt/os.
wybór świeżych owoców: mandarynki, winogrona, jabłka 100g/os.
  
Przerwa obiadowa:
Płyta zimna:
Przekąski:
mini crepes z szynką, serem, papryką i serem śmietanowym
warzywa z grilla ( bakłażan, cukinia, papryka) z ziołami i czosnkiem, skropione oliwą
owoce morza marynowane w oliwie i czosnku, podane z cząstkami cytryny i natką pietruszki
słone babeczki z serem fromage z krewetkami
łosoś marynowany z wódce z sosem miodowo-musztardowym
rostbef z sosem porto i żurawinami
pasztet cielęcy z konfiturą z czerwonej cebuli z rodzynkami

Sałatki:
sałatka nicejska z tuńczykiem, jajkiem, pomidorami, ogórkami i sałatą lodową
sałatka brokułowa – brokuły, żółty ser, papryka, czerwona fasola, sos włoski
sałatka z liści szpinaku i suszonych pomidorów z sosem vinegret
sałatka grecka- sałata lodowa, pomidor, ogórek, oliwki, ser feta, sos grecki
mini mozzarelki z kolorowymi pomidorkami cherry  i pesto
dodatki: wybór pieczywa jasnego, pełnoziarnistego, i ciemnego, masło, przyprawy.

Dania ciepłe:  
krem z cukinii z mascarpone
zupa z zielonej soczewicy z pomidorami, czosnkiem i ziołami
dorsz w sosie muślinowym pod listkami brukselki
piersi kurczaka w kremowym sosie z pieczarkami i aromatem truflowym
polędwiczki wieprzowe w sosie z czerwonego wina z oliwkami i papryką
schab pieczony, podlewany cydrem, z jabłkami
kolorowe warzywa (bakłażan, cukinia, papryka) zapiekane pod kozim serem
pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
ryż brązowy

Desery:
mus czekoladowy z suszonymi figami nasączonymi metaxą
ciasteczka miodowo- bakaliowe
tiramisu
puszysty śmietankowy sernik z musem malinowym

Napoje bezalkoholowe:
kawa z ekspresu ciśnieniowego, herbata Dilmah , dodatki: cytryna, cukier biały i brązowy, mleko, syropy smakowe – łącznie 300 ml/os.
soki owocowe 100%: pomarańczowy, jabłkowy, czarna porzeczka – łącznie 300 ml/os.
woda mineralna gazowana i bez gazu - łącznie 500 ml/os.



MENU - PRZYJĘCIE PIKNIKOWE

Przyjęcie piknikowe propozycja wersja PODSTAWOWA

Dania grillowe:- karkówka marynowana po staropolsku
- kiełbaska grillowa
- kaszanka faszerowana jabłkiem i cebulą
- frankfurterki grillowane
- grillowany warzywa po wenecku: bakłażan, cukinia, papryka -
ziemniaki pieczone z oregano

Dania gorące:
- bigos

Sałatki:
- grecka z serem feta, pomidorem, oliwkami sosem vinegret
- liście szpinaku z suszonym pomidorem, suszonym pomidorem
- mix sałat z sezonowymi warzywami z czosnkowym dresingiem

Napoje bez ograniczeń:
- kawa, herbata tradycyjna wraz z dodatkami: cukier, cytryna, mleko
- soki owocowe 100 %, 3 rodzaje

Dodatki:
- Pieczywo
- Ketchup, musztarda


Przyjęcie piknikowe propozycja wersja ROZSZERZONA

Dania grillowe:
- karkówka marynowana po staropolsku
- kiełbaska grillowa
- kaszanka faszerowana jabłkiem i cebulą
- frankfurterki grillowane
- pierś z kurczaka marynowana w sosie musztardowo-miodowym
- szaszłyki z drobiu, wieprzowiny, wegetariańskie
- polędwiczki wieprzowe nadziewane fetą
- filet z łososia macerowany w limonkowej zalewie z kolendrą
- grillowany warzywa po wenecku: bakłażan, cukinia, papryka
- ziemniaki pieczone z oregano

Dania gorące:
- żur staropolski
- grochówka wojskowa
- bigos

Sałatki:
- grecka z serem feta, pomidorem, oliwkami sosem vinegret
- rucolą z malinami i płatkami parmezanu z sosem malinowy
- mix sałat z sezonowymi warzywami z czosnkowym dresingiem
- liście szpinaku z serem dor blue, grzankami razowymi
- cezar z sosem kaparowym, anchovies, parmezan, pierś kurczaka
- mix sałat z kozim serem, orzechami, gruszką i granatem

Napoje bez ograniczeń:
- kawa z ekspresu, herbata (tradycyjna, owocowa, zielona) wraz z dodatkami: cukier, cytryna, mleko
- soki owocowe 100 %, 3 rodzaje




PLANY FILMOWE


Podstawowe menu na plan filmowy bez baro-busa:

Przerwa śniadaniowa:

sałatka grecka w pojemniczku jednorazowym
kanapki z różnego rodzaju pieczywa
owoce
kruche ciastka
kawa, herbata, soki, woda


Przerwa obiadowa:
zupa pomidorowa lub ogórkowa
pierś z kurczaka grillowana, z ziemniakami i surówką
pierogi ze szpinakiem i serem feta
ciasto domowe
kawa, herbata, soki, woda 




KANAPKI


Przygotowujemy wiele rodzajów tartinek na różnym pieczywie: tostowym, razowym, pumperniklu.

Dystrybuujemy również kanapki zapakowane w plastikowe pojemniki, które są doskonałym rozwiązaniem podczas szkoleń.

Dbamy o świeżość wykorzystywanych przez nas produktów 
oraz estetykę serwowanych kanapek, co wpływa na możliwość delektowania się wyśmienitym smakiem uwielbianym przez naszych klientów. 


MENU KANAPKI

Tartinki:

Rodzaje chleba:
tostowy
bagietka
pumpernikiel 

Rodzaje kanapek:
z łososiem
z serem pleśniowym
z żółtym serem
z szynką
z pastą jajeczną
z indykiem
z salami
z peperoni
z serem fromage

Dodatki:
ogórek
pomidor
sałata karbowana
rzodkiewka
papryka
masło, krem do smarowania  



DZICZYZNA

Serwujemy różnorodne dania na bazie dziczyzny. W naszej ofercie znajdą Państwo pieczeń z dzika, comber zajęczy zapiekany z boczkiem jak i wiele innych smacznych potraw!

PRZYKŁADOWE DANIA:

Dania główne:
sarnina duszona w winie
medaliony z sarniny z pomarańczą
pieczeń z młodego dzika w sosie z wina jabłkowego
polędwica z dzika po sasku
kotlet z dzika w sosie czekoladowo-śliwkowym
zając po wiejsku
dziki królik w sosie kaparowym
comber króliczy zapiekany z boczkiem
pierś z przepiórki w sosie z jabłek i śliwek
bażant w liściach winogron
okoń na biało z migdałami
filet z dorsza z agrestem 

Dodatki:
ziemniaki duszone w winie
placek z kasztanów
grzyby w sosie śmietanowym
knedle z bułki
wiejski chleb razowy z ziarnami

Desery:
jeżynowy deser z plebanii
gruszki w winie barolo
marmoladki z pigwy
ciasteczka imbirowe
tarta z czarnym bzem
ciasto jagodowe 
 


TORTY

Nie wierzcie, że czekolada jest substytutem miłości. Miłość to substytut czekolady”. 
Miranda Ingram

Oferujemy rozpływające się w ustach torty na różne okazje, od komunii 
i wesel, aż po wielkie premiery filmowe.

Niewątpliwym atutem naszych słodkości jest nie tylko unikatowy smak, 
ale również imponujący wygląd. Nasze propozycje dostosowujemy indywidualnie według gustu klienta, dzięki czemu każdy tort staje się oryginalny i niepowtarzalny. Proponujemy nałożenie na ciasto dowolnej grafiki lub zdjęcia, które z pewnością zrobi duże wrażenie na wszystkich gościach. Tort z wydrukowanym zdjęciem lub grafiką prezentuję się wyjątkowo okazale i jest idealnym dopełnieniem imprez takich jak rocznica, czy też premiera.

Indywidualne podejście do klienta gwarantuje osiągnięcie oczekiwanych rezultatów oraz sprawia, że marzenia stają się rzeczywistością. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz