piątek, 15 kwietnia 2016

MENU - PRZYJĘCIE PIKNIKOWE II

Przyjęcie piknikowe propozycja wersja ROZSZERZONA

Dania grillowe:
- karkówka marynowana po staropolsku
- kiełbaska grillowa
- kaszanka faszerowana jabłkiem i cebulą
- frankfurterki grillowane
- pierś z kurczaka marynowana w sosie musztardowo-miodowym
- szaszłyki z drobiu, wieprzowiny, wegetariańskie
- polędwiczki wieprzowe nadziewane fetą
- filet z łososia macerowany w limonkowej zalewie z kolendrą
- grillowany warzywa po wenecku: bakłażan, cukinia, papryka
- ziemniaki pieczone z oregano

Dania gorące:
- żur staropolski
- grochówka wojskowa
- bigos

Sałatki:
- grecka z serem feta, pomidorem, oliwkami sosem vinegret
- rucolą z malinami i płatkami parmezanu z sosem malinowy
- mix sałat z sezonowymi warzywami z czosnkowym dresingiem
- liście szpinaku z serem dor blue, grzankami razowymi
- cezar z sosem kaparowym, anchovies, parmezan, pierś kurczaka
- mix sałat z kozim serem, orzechami, gruszką i granatem

Napoje bez ograniczeń:
- kawa z ekspresu, herbata (tradycyjna, owocowa, zielona) wraz z dodatkami: cukier, cytryna, mleko
- soki owocowe 100 %, 3 rodzaje



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz