poniedziałek, 7 marca 2016

MENU "PRZYJĘCIE ZASIADANE"

Przyjęcie zasiadanie propozycja PODSTAWOWA
Przystawki zimne (małe porcje) - wstawione w stół w półmiskach:
- sałatka bawarska z ziemniakami, boczkiem, szczypiorkiem, ogórkiem kiszonym
- liście szpinaku z suszonym pomidorem i parmezanem
- terina z brokułami
- tymbaliki drobiowe z octem tymiankowym
- boczek zapiekany ze śliwką kalifornijską

Zupa do wyboru serwis talerzowy:
- minestrone na pomidorach z mozzarella i bazylią
- bulion z kury z domowym makaronem lub mięsnymi pierożkami

Danie główne - serwis talerzowy:
- zapiekana pierś z kurczaka z plastrem ananasa, opiekane w ziołach łódeczki ziemniaczane, bukiet surówek
- panierowany camembert z opiekanymi ziemniakami i grillowanym pomidorem

Desery wstawiany w stół:
- patera ciast: sernik, szarlotka, ciasto jogurtowe

Napoje bez ograniczeń:
- kawa, herbata tradycyjna wraz z dodatkami: cukier, cytryna, mleko
- soki owocowe 100 %, 3 rodzaje , woda gazowana i niegazowana

Dodatki:
- pieczywo , masło
- sos tatarski, czosnkowy



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz