środa, 29 października 2014

MENU - DZICZYZNA

Serwujemy różnorodne dania na bazie dziczyzny. W naszej ofercie znajdą Państwo pieczeń z dzika, comber zajęczy zapiekany z boczkiem 
jak i wiele, wiele innych!

PRZYKŁADOWE DANIA:

Dania główne:
sarnina duszona w winie
medaliony z sarniny z pomarańczą
pieczeń z młodego dzika w sosie z wina jabłkowego
polędwica z dzika po sasku
kotlet z dzika w sosie czekoladowo-śliwkowym
zając po wiejsku
dziki królik w sosie kaparowym
comber króliczy zapiekany z boczkiem
pierś z przepiórki w sosie z jabłek i śliwek
bażant w liściach winogron
okoń na biało z migdałami
filet z dorsza z agrestem 

Dodatki:
ziemniaki duszone w winie
placek z kasztanów
grzyby w sosie śmietanowym
knedle z bułki
wiejski chleb razowy z ziarnami

Desery:
jeżynowy deser z plebanii
gruszki w winie barolo
marmoladki z pigwy
ciasteczka imbirowe
tarta z czarnym bzem
ciasto jagodowe 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz