środa, 16 kwietnia 2014

MENU - PRZERWY ŚNIADANIOWE I LUNCHOWE

Przerwa kawowa:
Napoje bezalkoholowe:
kawa z ekspresu ciśnieniowego, herbata Dilmah , dodatki: cytryna, cukier biłay i brązowy, mleko, syropy smakowe – łącznie 300 ml/os.
soki owocowe 100%: pomarańczowy, jabłkowy, czarna porzeczka – łącznie 300 ml/os.
woda mineralna gazowana i bez gazu - łącznie 500 ml/os.Przekąski:
mini muffinki ( waniliowe, czekoladowe, koksowe, z jagodami) – 3 szt/os.
kruche rogaliki z konfiturą z dzikiej róży - 5 szt/os.
wybór świeżych owoców: mandarynki, winogrona, jabłka 100g/os.

Przerwa obiadowa:

Płyta zimna:
Przekąski:
mini crepes z szynką, serem, papryką i serem śmietanowym
warzywa z grilla ( bakłażan, cukinia, papryka) z ziołami i czosnkiem, skropione oliwą
owoce morza marynowane w oliwie i czosnku, podane z cząstkami cytryny i natką pietruszki
słone babeczki z serem fromage z krewetkami
łosoś marynowany z wódce z sosem miodowo-musztardowym
rostbef z sosem porto i żurawinami
pasztet cielęcy z konfiturą z czerwonej cebuli z rodzynkami
Sałatki:
sałatka nicejska z tuńczykiem, jajkiem, pomidorami, ogórkami i sałatą lodową
sałatka brokułowa – brokuły, żółty ser, papryka, czerwona fasola, sos włoski
sałatka z liści szpinaku i suszonych pomidorów z sosem vinegret
sałatka grecka- sałata lodowa, pomidor, ogórek, oliwki, ser feta, sos grecki
mini mozzarelki z kolorowymi pomidorkami cherry i pesto
dodatki: wybór pieczywa jasnego, pełnoziarnistego, i ciemnego, masło, przyprawy.
Dania ciepłe:
krem z cukinii z mascarpone
zupa z zielonej soczewicy z pomidorami, czosnkiem i ziołami
dorsz w sosie muślinowym pod listkami brukselki
piersi kurczaka w kremowym sosie z pieczarkami i aromatem truflowym
polędwiczki wieprzowe w sosie z czerwonego wina z oliwkami i papryką
schab pieczony, podlewany cydrem, z jabłkami
kolorowe warzywa (bakłażan, cukinia, papryka) zapiekane pod kozim serem
pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
ryż brązowy
Desery:
mus czekoladowy z suszonymi figami nasączonymi metaxą
ciasteczka miodowo- bakaliowe
tiramisu
puszysty śmietankowy sernik z musem malinowym
Napoje bezalkoholowe:
kawa z ekspresu ciśnieniowego, herbata Dilmah , dodatki: cytryna, cukier biały i brązowy, mleko, syropy smakowe – łącznie 300 ml/os.
soki owocowe 100%: pomarańczowy, jabłkowy, czarna porzeczka – łącznie 300 ml/os.
woda mineralna gazowana i bez gazu - łącznie 500 ml/os.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz